Booking:

Marius China (0723.315.180)

ALEX MICA

SOCIAL
MEDIA
STATS
701 K+
7,9 K+

BIOGRAFIE

Alex și-a descoperit atracția pentru muzică încă de la vârsta de 5 ani.A copilărit în satul Bucovăț, comuna Remetea Mare, județul Timiș, până la vârsta de 14 ani, împreună cu părinții, sora și bunicul.

În copilărie, a făcut parte din corul bisericii, alături de bunicul său, care a văzut în el un mare potențial. Prima apariție pe scenă s-a produs pe când acesta avea 9 ani, la un concurs muzical de tinere talente. A studiat la Colegiul Național de Arte „Ion Vidu” din Timișoara, secția de canto clasic, sub îndrumarea profesorului Daniel Zah, a doamnei profesoare de teorie și solfegii Maria Maranescu și a profesorului de pian secundar Nicolae Martin. La vârsta de 17 ani, în 2008, participă la preselecția show-ului „Megastar” (sezonul 3), unde ajunge până în finală, alături de trupa Sign (formată din Alex Mica, Răzvan Ștef și Andi Grasu), apoi participă la Festivalul Național de muzică ușoară „Mamaia” (2009 și 2010), la Festivalul Național de muzică ușoară „Dan Spătaru”, unde i se acordă „Premiul Special al Consiliului Județean Ilfov” și devine câștigătorul trofeului „Stelele Cetății” – Deva.

În 2011, intră pe piața muzicală românescă prin colaborarea cu George Hora și Puya pe piesa „Doamna și Vagabondul”. Pe urmă, colaborează cu artiștii de la casa de discuri HaHaHa Production și înregistrează refrenul melodiei „Save Save”, după care urmează hit-ul „Señorita”, cu Starchild și Allexinno, compusă de către Alex Mica, Allexinno & Starchild și al cărei refren îl interpretează. La scurt timp, apare și „Mi Corazon”, împreună cu DJ-ul Fabio da Lera, piesa compusa de acelasi trio ca și „Señorita”.

S-a consacrat în lumea muzicală, odată cu lansarea piesei „Dalinda”, realizată împreună cu Dony (Cornel Donici) și The Kid (Florin Cioran). Pe parcursul anilor el a mai lansat piese ca : „Nu in mai cred în tine,”  in colaborare cu Eli , Afrodita”, No Me Digas”,” Maribella” in colaborare cu Mr.Vik, „Te sarut cu inima” , etc.

Ultima piesa a artistului este lansata in august 2021, in colaborare cu Sprint Music si se numeste „Me Kudja”.

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.