Caută

Booking:

Andreea Pavăl (0737.477.477)

ANDREEA BĂNICĂ

SOCIAL

MEDIA

STATS

1.7 mil +
798 K
1061
31.6 K +
ANDREEA-BANICA

BIOGRAFIE

Născută în Eforie, județul Constanța, Andreea Bănică se face remarcată la „Festivalul de Muzică Ușoară„ din Mamaia, în anul 1998. Inițial face parte din trupa Exotic, alături de Claudia Pătrășcanu și Iulia Chelaru. Impreună lansează piesa „Sexy”, înregistrând un succes uriaș. În anul 2000, alături de Cristina Rus, pornește proiectul Blondy. Blondy-nele lansează 3 albume împreună și 6 videoclipuri și în anul 2003 obțin premiul pentru cea mai bună trupă dance, oferit de Radio România Actualități.

Din anul 2004, Cristina Rus decide să părăsească proiectul, iar Andreea Bănică decide să își urmeze cariera solo tot sub titulatura Blondy. Primul succes vine cu melodia „Dansez Dansez”, albumul cu același nume aducându-i artistei Discul de Aur pentru Vânzări, oferit de casa de discuri Cat Music. Single-ul „Fiesta”, extras de pe cel de-al doilea album intitulat „Rendez-vous”, îi consolidează poziția de cea mai bine vândută artistă din România, propagând-o pe frumoasa artistă pe primul loc în toate clasamentele muzicale românești. Notorietatea câștigată îi dă libertatea de a renunța la pseudonim și de a performa cu numele propriu, incepând din anul 2007. Anul 2008 vine cu lansarea a două single-uri de succes – „Încredere” și „Hooky Song” feat Smiley; urmate de încă două single-uri răsunătoare în anul 2009 – “Le Ri Ra” și „Samba”, în colaborare cu Dony. Videoclipul piesei „Samba” aduce artistei, în anul 2010, premiul „Best Video” în cadrul RMA. Tot în anul 2010, în cadrul unui turneu, Andreea Bănică susține o serie de concerte în Bulgaria. „Samba” devine cea mai difuzată piesă a anului 2010 în Bulgaria, Andreea Bănică intrând în rândul celor mai apreciați artiști la sud de graniță. Single-ul „Love in Brasil”, de pe EP-u cu același nume, lansat în 2010, va fi desemnat cel mai bun cântec latino-dance în cadrul RMA 2011, videoclipul piesei aducând în colecția artistei premiul „Best Video” în cadrul evenimentului „Balkanika TV Awards”, ediția 2011. Anul 2011 începe cu lansarea albumului „Best Of” – un mix al celor mai importante piese din cariera artistei, precum și un nou single, intitulat „Sexy”. Luna iulie vine cu un nou trofeu pentru Andreea Bănică, ea fiind aleasă „Solista Anului 2011” în cadrul prestigiosului eveniment „Gala Celebrităților”. Septembrie 2011 începe cu un nou single semnat Andreea Bănică – „Electrified”. La o zi după lansare, artista urcă pe scena RMA 2011, aducând în fața publicului un spectacol impresionant. Recompensa a venit imediat, sub forma premiului „Best Show”, alături de trofeul „Best Video” pentru clipul „Sexy”. Andreea Bănică lansează hit-uri, continuând să strângă titluri și trofee pe parcursul anilor. În 2013 lansează single-urile „In Lipsa Ta” feat What s Up și „Bumerang” featuring Kio, și câștigă „Best Pop” și „Best Video” în cadrul RMA.

 Anii 2014 și 2015 se dovedesc a fi ani prolifici, artista lansând single-uri de succes alături de artiști precum Shift, Kaira, Narcotic Sound & Christian D` Aggro Santos și Sunrise Inc.

2017 vine cu single-uri precum „Linda” feat Veo, „Departamentul de relații” feat Uddi și „Ce vrei de la mine” feat Balkan, iar anii ce au urmat au fost marcati de hituri precum; “Egoista”, “Doi”, “De nebuna”, “Colinde de Craciun” feat. Sofia.

In anul 2021, Andreea Banica canta pentru prima data alaturi de Dorian Popa si lanseaza”Dragoste incercata”, un single despre iubire, despartire, orgoliu si impacare.

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.