Booking:

Marius Chină (0723.315.180)

CORTES

SOCIAL

MEDIA

STATS

4.41 K +
4.14 K
223
CORTES

BIOGRAFIE

Cine este Cortes?

Cu siguranta multi dintre voi v-ati pus aceasta intrebare. Ei bine, Cortes este un artist de hip-hop mai aparte, alegand piese care contrazic tiparul clasic al acestui gen muzical, afisand o latura sensibila in versurile si beat-urile sale. Cortes s-a remarcat ca artist solo in 2013, odata cu aparitia hitului „Vedeta mea”, realizat in colaborare cu Connect-R. Cei doi au mai lucrat impreuna la piesele „Sweet 16”, “Geneza”, “Bani cu dobanda” si “Scrisoare pentru presedinte”. Mai apoi, in 2015, impreuna cu Andreea Balan, a lansat piesa „Uita-ma”, produsa de David Deejay, Chris Mayer si Adi Cristescu, piesa care a fost prezenta timp de 14 saptamani in Top 10 Media Forest. Dupa accea au urmat alte colaborari de succes, cu Lora (“Puncte-puncte”), What’s Up (“Haimana”), Mellina (“Sa nu spui ca nu ti-am zis”), Bianca (“Fara ea, fara el”). Artistul a ales sa contrazica inca o data tiparele clasice ale hip-hopului, piesele sale avand o amprenta personala si inedita prin modul in care combina elemente extrase din mai multe genuri muzicale.

„Pasiunea mea pentru muzica a aparut inca de cand eram mic, tin minte ca in primii ani de scoala eram de-a dreptul fascinat de melodiile lui Michael Jackson, imi cumparasem multe casete cu el si de-abia asteptam sa ajung acasa sa le ascult. Ulterior am descoperit muzica rap si incet-incet casetele cu Michael au fost inlocuite de cele cu The Fugees, Rakim, Nas, Gang Starr, Big Daddy Kane, A Tribe Called Quest si alti „pionieri” ai genului. La un moment dat, tot ascultandu-i pe ei, mi-am dat seama ca trebuie sa incerc sa fac si eu asta, iar restul e istorie”, povesteste Cortes despre inceputurile lui in muzica.

In 2020, Cortes pregateste lansarea primului sau album full-length, “Inger si demon”, de pe care a aparut deja primul single, “Pastile de iubire”, o colaborare cu Amna si “Zeama” in colaborare cu Rashid, Jon Baiat Bun, Arkanian si Jianu.Urmeaza piese precum”Pauza”, „Norocos” si „Inger si Demon”, piesa solo ce poarta si titlul albumului.

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.