Booking:

Călin Giurgiu (0755.690.169)

Cristina-Vasiu

BIOGRAFIE

Cristina Vasiu s-a născut în Deva, judetul Hunedoara pe data de 19 aprilie 1992. Talentul pentru muzică i-a fost descoperit în copilărie de educatoarea de la grădiniță, care i-a recomandat mamei sa exploateze „firicelul” de ureche muzicală, ce s-a dezvoltat încă din primii ani de viață. La vârsta de 7 ani a început să studieze canto și teorie muzicală, simultan cu lecțiile de vioară și pian. Primul contact cu scena l-a avut la grădiniță, când a participat la emisiunea-concurs „Tip Top MiniTop”. În adolescență, lucrurile au luat amploare și a început să participe la festivalurile naționale și internaționale de muzică, fiind considerată de specialiști drept una dintre cele mai bune voci din tânăra generație.
Artista a luat contact cu industria muzicală prin colaborările cu trupa Provincialii (2010 – albumul „Ochi de catifea”) și cu DJ Sava (2010 – single-ul „2.2 Story”).
În 2011, a participat la prima ediție a show-ului Vocea României, unde a făcut parte din echipa lui Horia Brenciu, unde a ajuns până în semifinale. După această experiență, a susținut patru seri de concert, la Sala Palatului, în spectacolul “Horia Brenciu – Fac ce-mi spune inima”.
Din 2012, a început să colaboreze cu mai mulți compozitori din România. Artista a lansat doua single-uri: „Love me” – compus și produs de Groove Box, „Fell Ya” – o colaborare cu J Yolo, single produs de Full Boss Production și DJ Sava.
Primul ei videoclip este „Nu pot uita”, iar pentru producția muzicală, artista a colaborat cu Mihai Ristea, Alex Cotoi și Mika Moupondo, cel din urmă având și partea de rap din piesă. La începutul anului 2015, a participat în cadrul Selecției Naționale Eurovision, cu piesa „Nowhere”.
În vara anului 2015, a colaborat cu DiezZ pentru single-ul și videoclipul „Scurtmetraj”, o co-productie cu Sprint Music, o poveste cinematografică, inspirata din lipsa iubirii și din dorința unui nou început, în care cei doi artiști joacă rolurile principale.
La sfarsitul anului 2016, Cristina Vasiu lanseaza piesa cu tot cu clip „Hot de inimi„ alaturi de Whats Up, o poveste emotionanta de iubire cu un clip pe masura, regizat de Catalin Bugean.
In ianuarie 2017 artista isi anunta intoarcerea in Selectia Nationala Eurovision cu o compozitie suedeza. Piesa „Set The Skies On Fire„ este o compozitie creata de producatorul suedez Jonas Thander.
In 2018, Cristina si Diezz, colaboreaza din nou, la piesa „E VARA”, fiind un remake al hitului trupei Genius, readus in actualitate prin sound si interpretarile cool ale celor doi artisti.
Tot in 2018, Cristina lanseaza cel mai recent single al ei ” SA TE IUBESC UN PIC”, feat, J.Yolo, cu un videoclip regizat in Chisinau de Roman Burlaca!
Anul 2020 a început pentru artistă cu lansarea celui mai nou single intitulat „Linii Paralele”.

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.