Caută

Booking:

Georgiana Slabu (0726.771.102)

Cristina Vasiu

SOCIAL

MEDIA

STATS

CRISTINA-VASIU

BIOGRAFIE

Cristina Vasiu s-a născut în Deva, judetul Hunedoara pe data de 19 aprilie 1992. Talentul pentru muzică i-a fost descoperit în copilărie de educatoarea de la grădiniță, care i-a recomandat mamei sa exploateze „firicelul” de ureche muzicală, ce s-a dezvoltat încă din primii ani de viață. La vârsta de 7 ani a început să studieze canto și teorie muzicală, simultan cu lecțiile de vioară și pian. Primul contact cu scena l-a avut la grădiniță, când a participat la emisiunea-concurs „Tip Top MiniTop”. În adolescență, lucrurile au luat amploare și a început să participe la festivalurile naționale și internaționale de muzică, fiind considerată de specialiști, drept una dintre cele mai bune voci din tânăra generație.

Artista a luat contact cu industria muzicală prin colaborările cu trupa Provincialii (2010 – albumul „Ochi de catifea”) și cu DJ Sava (2010 – single-ul „2.2 Story”).

În 2011 a participat la prima ediție a show-ului Vocea României, unde a făcut parte din echipa lui Horia Brenciu, si a ajuns până în semifinale. După această experiență, a susținut patru seri de concert, la Sala Palatului, în spectacolul “Horia Brenciu – Fac ce-mi spune inima”.

Din 2012, a început să colaboreze cu mai mulți compozitori din România, lansand single-uri: „Love me” – compus și produs de Groove Box,si „Fell Ya” – o colaborare cu J Yolo, single produs de Full Boss Production și DJ Sava.

Primul ei videoclip este „Nu pot uita”, iar pentru producția muzicală, artista a colaborat cu Mihai Ristea, Alex Cotoi și Mika Moupondo, cel din urmă având și partea de rap din piesă.

La începutul anului 2015, a participat în cadrul Selecției Naționale Eurovision, cu piesa „Nowhere”, iar mai apoi a colaborat cu DiezZ pentru single-ul și videoclipul „Scurtmetraj”, o co-productie cu Sprint Music, o poveste cinematografică, inspirata din lipsa iubirii și din dorința unui nou început, în care cei doi artiști joacă rolurile principale.

La sfarsitul anului 2016, Cristina Vasiu lanseaza piesa „Hot de inimi„ alaturi de Whats Up, o poveste emotionanta de iubire cu un clip pe masura, regizat de Catalin Bugean.

Cu piesa „Set The Skies On Fire „, Cristina Vasiu isi anunta intoarcerea in Selectia Nationala Eurovision, piesa fiind o compozitie creata de producatorul suedez Jonas Thander.

In 2018, Cristina si Diezz, colaboreaza din nou, la piesa „E VARA”, fiind un remake al hitului trupei Genius, readus in actualitate prin sound si interpretarile cool ale celor doi artisti si tot in acelasi an, Cristina lanseaza single-ul ” SA TE IUBESC UN PIC”, feat, J.Yolo, cu un videoclip regizat in Chisinau de Roman Burlaca!

După o scurtă pauză, artista se întoarce și lansează cel mai nou single cu un mesaj și o poveste de dragoste care te pune de două ori pe gânduri, „Linii Paralele”, împreună cu un videoclip răscolitor, plin de culoare și de emoție. Un concept nou și un stil diferit față de cel pe care l-a abordat, până acum, printr-o creație semnată de Alex Pelin, producătorul hiturilor “ Pe aripi de vânt”, “Sub apa”, “Retrograd” și multe altele! Mesajul piesei este unul curat și simplu, despre iubirea consumată dintre două persoane, care acceptă să trăiască separat, fiecare pe drumul lui. De altfel, scenariul clipului a fost creat chiar de către artistă: „Pentru prima dată am făcut un scenariu, și a fost o provocare interesantă pentru mine!”.

Anul 2021 vine cu super piesa”Buna, ce faci”, piesa de suflet a artistei,in care protagonista fiind in propiul clip, incearca sa ne arata felul ei de a fi, de a se simti, o poveste emotionanta de dragoste cu multe incertitudini.

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.