Booking:

Marius China (0723.315.180)

Emir Kusturica

SOCIAL

MEDIA

STATS

RIDER TEHNIC

1

2

3

4

EMIR-KUSTURICA

BIOGRAFIE

Emir Kusturica este un regizor, actor și muzician sârb. El a fost recunoscut pentru mai multe filme artistice apreciate la nivel internațional, precum și proiectele sale de construire de orașe.
Emir compune, joacă și face turnee cu formația No Smoking Orchestra. Succesul concertelor este impresionant, din America de Sud pana in Japonia. Kusturica a câștigat de două ori Palme d’Or la Cannes (pentru Tata în călătorie de afaceri și Underground), precum și ca fiind comandant al Ordre des Arts et des Lettres din Franța.

La mijlocul anului 1986, Kusturica, deja un regizor de film realizat la vremea aceea, a început să cânte chitara bas în Zabranjeno Pušenje, un stil de punk rock Saraievan, care a fost principala forță majora a mișcării New Primitivism.

În afară de a fi în relații de prietenie cu băieții și de a admira munca lor, includerea lui Kusturica în grup a avut legătură cu situația dificilă Zabranjeno Pušenjce.

Așa-numita „afacere de mareșal”, care a avut loc între sfârșitul anului 1984 și începutul lui 1985, a limitat foarte mult accesul trupei la mass-media, cauzând un al doilea album să se vândă prost, în plus, trei dintre cei șase membri au părăsit grupul în lumina perspectivelor incidente. De aceea, în 1986, când trupa se învârtea încă in scandal și-a elaborat o strategie pentru viitor, gândul că Kusturica a fost la bord a fost acela că renumitul și celebru director de film afiliat cu Zabranjeno Pušenje i-ar fi ajutat să treacă peste interdicțiile mass-media cu care se confrunta .

Contribuția lui Kusturica a inclus basul pe trei piese din cel de-al treilea album al studioului Pozdrav iz zemlje Safari, precum și compunerea muzicii pentru piesa „Probušeni dolar” pe același album. Mai mult, a regizat videoclipul pentru piesa „Manijak”, care a fost considerată controversată. Totuși, cu melodii precum „Balada o Pišonji i Žugi”, „Hadžija il bos” și „Dan Republike”, formația a reușit să-și recâștige popularitatea și succesul comercial. Deși nu a fost niciodată implicat în viața de zi cu zi a trupei, Kusturica a părăsit Zabranjeno Pušenje în 1988.
Kusturica a revenit în grup după filmul Black Cat, White Cat și numele trupei a fost schimbat în Emir Kusturica și The No Smoking Orchestra. În 1999, The No Smoking Orchestra a înregistrat un nou album, Unza Unza Time, produs de compania de discuri Universal, precum și un videoclip muzical, regizat de Emir Kusturica. Trupa a concurat pe plan internațional din 1999. Muzicianul și compozitorul Goran Bregović a compus muzică pentru trei dintre filmele lui Kusturica: „Ora țiganilor”, „Arizona Dream”, care conținea „Iggy Pop”; și Underground.

 

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.