Booking:

Marius China (0723.315.180)

Faydee

SOCIAL

Faydee

BIOGRAFIE

Fady Fatrouni, sub numele de scena Faydee, este un cantaret australian cu orgini libaneze, nascut la data de 2 februarie 1987. S-a născut într-o familie musulmană la 2 februarie 1987 în Sydney, Australia. Părinții lui au provenit din Tripoli, Liban. Faydee este cel mai mare dintre cei cinci copii, cu două surori și doi frați. Interesul lui Faydee in muzică a început prin verișorii lui, care inregistrau beat-uri de rap. La vârsta de treisprezece ani, a început să scrie și să înregistreze muzică din dormitorul său .

Faydee a fost descoperit online la vârsta de 19 ani de către Ronnie Diamond, proprietar / fondator al label-ului Buckle Up Entertainment. După ce a semnat cu Buckle Up, Faydee a scris mai multe melodii și în acest proces, și-a îmbunătățit tehnicile de scriere, producție și înregistrare. În 2008, Faydee a colaborat cu producătorul Divy Pota pentru a-și dezvolta stilul și sunetul. Cei doi a avut un șir de lansări din ce în ce mai reușite, printre care „I should have known”, „Never Saw Me Coming”, „Psycho”, „Say my name” și „Forget the World”. Răspunsul pozitiv la aceste versiuni a facut ca Faydee sa ajunga în prim-planul industriei muzicale australiene într-un timp scurt de intrare pe piață. Între timp, Faydee a folosit puterea internetului pentru a ajunge la o audiență internațională și în timp ce progresa pe piața australiană, a reușit să dezvolte o bază la nivel mondial în toată lumea.

În 2013, Faydee a lansat hit-ul R&B „Laugh Till You Cry”, în primul rând ca o modalitate de a ajunge la membrii publicului său care s-au identificat cu muzica urbană, într-un moment în care dance-ul/ EDM domina graficele. „Laugh Till You Cry” a fost produs de Divy Pota și este alături de un alt australian artist Lazy J. Cântecul a devenit un succes european și internațional pentru Faydee și a continuat să dețină prima poziție pe Hot 100 Airplay Charts pentru România 6 săptămâni consecutive. „Laugh Till You Cry” a fost urmată de o serie de lansări de succes similare, printre care „Can`t Let Go” și „Maria” , care au câștigat un rol semnificativ în radioul comercial în mai multe teritorii internaționale. „Can`t Let Go” a adunat peste 100 de milioane de vizionări pe YouTube până în prezent.

În 2014, Faydee a lansat melodia bilingvă engleza / arabă „Habibi (I Need Your Love)”, care va deveni un punct de cotitură important în cariera sa, câștigându-i premii precum prima sa apariție pe Billboard Hot 100 chart, precum și un premiu BMI pentru scrierile sale. „I need your love” a fost o colaborare cu Shaggy, Mohombi și Costi Ionita. Faydee a scris piesa și a co-produs melodia cu Ionita, iar vocile lui Faydee apar în cor,. „I Need your love” a fost un hit pe radio-urile comerciale, precum și diagrame de vânzări pe mai multe piețe muzicale majore. Cântecul a ajuns pe numărul 66 pe US Billboard Hot 100, pe locul 20 in Billboard US Mainstream Top 40, nr. 27 in Billboard US Rhythmic, „I need your love” a fost certificată Gold în SUA de către RIAA, recunoscând vânzări de peste 500.000.

După ce „I need your love”, Faydee a lansat „Lullaby”, care a fost un succes comercial, ajungând pe locul 9 în topurile Radio România și apărând în primele 10 topuri iTunes din mai multe teritorii, printre care România, Cipru și Moldova. De asemenea, la sfârșitul anului 2015, Faydee a lansat single-ul său „Sun Don`t Shine”, care a marcat revenirea sa la colaborarea cu producătorul Divy Pota. Ea a atins punctul culminant la numărul 1 în graficul iTunes din Bulgaria și Azerbaijan, precum și în topul primelor 10 diagrame iTunes din mai multe teritorii. Cântecul a devenit un hit în Polonia, atingând locul 19 pe topul Shazam chart, în timp ce a primit un total de 120.000 Shazams în ansamblu.
2016 a fost un alt an de creștere pentru Faydee. În martie 2016, Faydee a lansat EP-ul Legendary, o colaborare cu cinci piese cu Divy Pota. Acesta a inclus titlul single „Legendary”, favoritul fanilor „Amari”, „If I Didn’t Love”, „Ya Linda” și „Jealous”. EP-ul a fost bine primit de industrie și de public. De asemenea, in 2016 a lansat o serie de înregistrări de succes, printre care „Love in Dubai” cu DJ Sava, „Nobody” cu Kat Deluna și Leftside, „Believe” cu rapperul german Kay One. Aceste lansări au fost susținute de un program de turnee, în 2016, Faydee a văzut că abonații YouTube depășesc 500.000, platformele lui de Facebook depășesc 600.000, iar urmașii lui Shazam depășesc 2 milioane.
„Love in Dubai”, cu DJ Sava, a devenit rapid un imn de vară în Europa și Orientul Mijlociu, atingând locul 1 in topul 40 din Bulgaria, top 10 in Shazam si în Emiratele Arabe Unite și top 5 pe Shazam in Dubai. În august 2016, Faydee a lansat „Believe”, o colaborare cu Kay One din Germania. A fost lansat un videoclip, care include atât artiștii interpreți. „Believe” a atins graficul iTunes top 40 în Germania și Austria.

„Nobody” a fost lansat în septembrie 2016, împreună cu un videoclip cu artiștii de renume internațional Kat DeLuna și Leftside. Cântecul a atins numărul 14 în Germania, pe Deutsche Charts și în top 40 pe iTunes în Portugalia și Israel, precum și în top 40 pe Shazam din Australia Cântecul a câștigat, de asemenea, jocul radio într-o serie de teritorii comerciale din întreaga lume.

La 12 septembrie 2015, Faydee a primit premiul Best Artist European în timpul premiilor Big Apple Music, în Hamburg, Germania. La sfârșitul anului 2016, BMI a anunțat câștigătorul piesei, Faydee pentru piesa „Habibi (I Need Your Love)”, iar la 10 octombrie 2016 a primit premiul pentru recunoașterea popularității naționale, măsurată prin spectacolele de difuzare prezentate de BMI la Londra. Și la noiembrie 2016, a primit de la Big Apple Music Awards 2016 la New York, premiul Best Australian Act 2016, care a jucat pentru prima dată la New York.

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.