Caută

7 septembrie 2022

„Goana după bani”, o nouă piesă semnată Cortes, cu un mesaj puternic

„Să ne mai oprim puțin din goana după bani și să ne și bucurăm de ei dacă tot îi facem”
Facebook
Twitter
WhatsApp

Cum a facut Cortes primii bani!

“Am făcut primii bani din care mi-am luat un suc și câteva napolitane”

Într-o societata măcinată de criză economică și multe alte probleme, Cortes a lansat împreună cu Sprint Music un nou single cu un mesaj foarte puternic – „Goana după bani”, o piesă care să te facă să fIi atent la tot ce se întâmplă în jurul tău din punct de vedere financiar.

Sprint Music împreună cu Cortes au lansat un nou single, cât se poate de actual, după piese de top precum „Dependent” sau „Independent”, mai precis, „Goana după bani”.

„Pot spune că „Goana după bani” este o piesă atipică ca și mesaj, în primul rând. Am observat că în ultimul timp foarte mulți oameni sunt preocupați numai să facă bani și piesa asta are cumva mesajul – gen “hai să ne mai oprim puțin din goana după bani și să ne și bucurăm de ei dacă tot îi facem”. Să mai plecăm și într-o vacanță, să facem un gest frumos pentru persoanele dragi. Adică să nu ne concentrăm tot timpul numai pe făcut bani pentru că pierdem alte lucruri, pierdem bucuria din viața noastră. Piesa a fost compusă acum trei luni și am scris-o în trei zile. La „Goana după bani” muzica e făcută de Cosmin Dobrescu și Cristi Pascu, textul de Cosmin Dobrescu, de producție s-a ocupat Enri Demi, la chitară a cântat Marius Popescu, iar de Visual s-a ocupat Cristi Roman. Cu această ocazie am vrut să aflăm și când a făcut Cortes primii bani și iată ce ne-a mărturisit. „Aveam 12 ani și în spatele blocului meu aveam un depozit. Iar eu jucam fotbal în spatele blocului cu niște prieteni și a venit un camion care avea saci cu orez. Iar doamna de acolo ne-a întrebat dacă vrem să facem un ban și ne-a rugat să cărăm sacii din camion în depozit. Și atunci am făcut primii bani din care mi-am luat un suc și câteva napolitane”, a povestit Cortes care și-a deschis propriul studio și e deschis la colaborări.
Cine e Cortes aka Cosmin Dobrescu?

Cosmin Dobrescu sau Cortes s-a remarcat ca artist solo în 2013, odată cu apariția hitului „Vedeta mea”, realizat în colaborare cu Connect-R. Cei doi au mai lucrat împreună la piesele „Sweet 16”, “Geneza”, “Bani cu dobânda” și “Scrisoare pentru președinte”. Mai apoi, în 2015, împreună cu Andreea Bălan, a lansat piesa „Uită-mă”, produsă de David Deejay, Chris Mayer și Adi Cristescu, piesă care a fost prezentă timp de 14 săptămâni în Top 10 Media Forest. După accea au urmat alte colaborări de succes, cu Lora (“Puncte-puncte”), What’s Up (“Haimana”), Mellina (“Să nu spui că nu ți-am zis”), Bianca (“Fără ea, fără el”). Artistul a ales să contrazică încă o dată tiparele clasice ale hip-hopului, piesele sale având o amprenta personală și inedită prin modul în care combină elemente extrase din mai multe genuri muzicale.

Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.