Booking:

Adriana Dobrin (0728.893.773)

Ionică Moroșanu

SOCIAL

Ionica-Morosanu

BIOGRAFIE

Numele său complet este Ioan Moroșanu Cimpan însă familia și prietenii îi spun simplu “Moroșanu”.

S-a născut pe 30 iulie 1987 în Satu Mare. A absolvit Școala de Muzică și Liceul de Artă “Aurel Pop” din localitate. La 10 ani a început să câștige și primii bani cântând alături de fratele său și un prieten într-o trupă de muzică populară.

Primul album apare în 1999 în editarea unei case de discuri locale – Sendus Music, alături de care mai lansează un material în anul următor. “Mândra mea îi bănățeană” s-a vândut foarte bine pe plan local așa că în 2001 semnează cu o casa de discuri mai mare – Sonex Records și lansează cel de-al treilea album “Faină-i frunza codrului”, avându-l invitat pe Ionel Sabo, unul dintre cei mai cunoscuți taragostiști din zona Ardealului.

Alături de Sonex a mai scos un material în 2002 după care a urmat o pauză “editorială”, activitatea muzicală constând mai mult din concerte și evenimente în zona Maramureșului.

În 2005, se mută în București și semnează un nou contract cu RBA Records alături de care a produs și a lansat mai multe single-uri și piese din folclor, însă nici un material discografic.

Concertele au continuat iar mutarea la București s-a dovedit a fi mai mult decât benefică, aici cunoscând foarte multe persoane din domeniu și având acces la cu totul și cu totul alte metode de promovare și resurse.

La începutul anului 2014, Ionică Moroșanu semnează un nou contract de management cu Sprint Media Group, una dintre cele mai de succes case de discuri din România.

Personalitatea dinamică, deschiderea către oameni și abilitatea de a destinde atmosfera chiar și în cele mai vitrege condiții, îl pun pe Ionică Moroșanu pe lista celor mai îndrăgiți artiști de folclor ai României.

Moroșanu ne dă de înșeles că este aproape gata cu un nou material discografic de pe care a promovat deja câteva single-uri precum “Vino mândro joi seara”, „Arde-l-ar focul de pat” și „Io și cu Vasile-a nost”.

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.