Booking:

Marius China (0723.315.180)

Lavinia Goste, Marius Zorila, Orchestra Nationala Valahia

SOCIAL
MEDIA
STATS

BIOGRAFIE

Lavinia Goste este una dintre cele mai îndrăgite interprete de folclor si considerata una dintre vocile de referinta care promoveaza la nivelul cel mai inalt folclorul si fără îndoială, va marca istoria cântecului romanesc. Cu un timbru vocal excepțional, poate trece cu ușurință de la piese tradiționale românești la piese canto clasic sau la romanțe, ajungand prin multa munca un etalon in muzica populara si un artist desavarsit.
Nascuta la Satu Mare, absolvit Academia de muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca, secţiunea canto, însă a ales să-şi reprezinte rădăcinile şi neamul prin folclor, dintr-o nemăsurată iubire de semeni. Spune despre sine că se inspiră de la sursă, unde tradiţia este încă bine conservată, iar “oamenii calzi şi buni.
Pornind de la materialele etnografice și folclorice existente, Lavinia, ca un adevărat culegător de folclor, le-a îmbogătit cu texte păstrate de bătrânii satului pe cale orală, dându-le o aură modernă, păstrând însă filonul autentic tradițional și contribuind la paginile moderne ale istoriei folclorului românesc.
Material discografic:
2008 – Lavinia Goste – Album de folclor „Bine-mi sade ca-s codreanca” reeditat in anul 2010 „Pentru oameni de-omenie”
2010 – Album de colinde „Ingeri din cer au venit”
2018 – Lavinia Goste – Album de pricesne
2018 – Lavinia Goste – Album de colinde „Colind la tot romanul ”
Lavinia Goste – Inimioara cu dor mult
Lavinia Goste – Ingeri din cer au venit

Absolvent al Universității de Muzică din București, secția interpretare muzicala si ofiter la Școala Militară de Muzică, Marius Zorilă, pe langa a fi și un instrumentist matur și un orchestrator expresiv, profesor și compozitor, a reușit performanța de a deveni cel mai tânăr dirijor din peisajul autohton infiintand Orchestra Nationala Valahia, cea mai prestigioasa orchestra de muzica populara din Romania.
Marius Zorila – Susține acompaniamentul la cele mai importante festivaluri de folclor din țară, punând în scenă nu doar folclor național, ci și internațional – proiect original, ambițios și de anvergură!

Albumul de folclor intitulat Autentic Romanesc, semnat Marius Zorila si Orchestra Nationala Valahia poate fi numit chiar un document muzical. Contine piese culese din toate zonele folclorice ale tarii noastre, piese ce au facut istorie si care s au auzit de a lungul timpului in toata lumea: Ciocarlia, Geampara, Hora si Brau moldovenesc. O colectie de 12 suite si hore, care impreuna pot constitui harta folclorica a tarii nostre.

Orchestra Naţională Valahia, dirijată de Marius Zorilă, a fost înfiinţată în anul 2011, cu ocazia renumitului spectacol “Cu drag, de Dragobete”. Este o echipa de profesionisti cu studii muzicale care a reuşit să demonstreze în scurt timp devotamentul deplin faţă de arta şi tradiţiile naţionale.
Proiectele Orchestrei Nationale Valahia sunt de mare notorietate, de 3 ani de zile Marius Zorila a format si Bandul Orchestrei Nationale Valahia, sustinand concerte alaturi de mari artisti din muzica usoara.

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.