Booking:

Marius China (0723.315.180)

Lavinia Goste

SOCIAL
MEDIA
STATS
25.10 K
64.40 K +
Lavinia Goste

BIOGRAFIE

Lavinia Goste – este una dintre cele mai bune voci ale folclorului românesc, care poate trece cu ușurință de la piese tradiționale românești la piese de café-concert sau de la canto clasic la românțe, datorită unui timbru vocal excepțional. Lavinia s-a născut pe dată de 22 iunie 1984 în Satu-Mare; rădăcinile și spiritul ardelenesc și-au pus amprenta asupra personalității cântăreței, Lavinia simțind din fragedă copilărie că drumul ei în viață este legat de scenă și de perpetuarea tradiilor.

Lavinia Goste a crescut înconjurată de cântecele și tradițiile românești. În copilărie asculta fascinată piesele pline de învățăminte ale parintiilor ei adunate de prin satele ardelene.

Lavinia a urmat cursurile Liceului de Artă „Aurel Pop” la secțiunea canto clasic. Calitățile vocale excepționale și talentul nativ și-au pus amprenta asupra drumului muzical al interpretei, care pe tot parcursul liceului a participat la diverse concursuri și olimpiade muzicale, obținând cele mai bune locuri dar și laudele și admirația juriului.

În anul 2007 a absolvit în laudele profesorilor Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca secția canto clasic. Interpretarea magistrala a rolului Cherubino din opera “Nuntă lui Figaro” de Mozart, a demonstrat încă o dată talentul extraordinar al Laviniei și polivalența vocală.

Din satele ardelene, Corund și Cută (zonele de baștină ale partintiilor), unde tradițiile de sute de ani ale poporului român sunt încă bine conservate, Lavinia a adunat sute de melodii folclorice, adevărate comori muzicale, dar și dorința de a îmbogăți și împărtăși aceste valori cu publicul larg.

Impresionați de vocea melodioasă plină de sensibilitate și căldură, țăranii i-au dăruit Laviniei melodii autentice, “cântece de pe la noi” dar și portul lor tradițional.

Lavinia a debutat la festivalul “Vara, vara, primăvară” din Sibiu, unde a câștigat premiul întâi. Câștigarea Marelui Premiu în cadrul festivalului “Maria Lătărețu” de la Târgu Jiu, a plasat-o pe Lavinia în rândul artiștilor de anvergură ai cântecului popular românesc. Interpretarea mereu invingătoare, tonul amplu și generos , impresionantă stăpânire a tehnicii vocale sunt doar câteva dintre abilitățile care o recomandă pe Lavinia că una dintre vocile care, fără îndoială, vor marca istoria cântecului românesc!

Iubirea pentru tradițiile autentice românești și dorința de a o impartasii cu generațiile viitoare, au făcut din Lavinia, în afară de o cântăreața magistrala, și autor prolific de cântece tradiționale românești. Pornind de la materialele etnografice și folclorice existente, Lavinia, ca un adevărat culegător de folcor, le-a îmbogățit cu texte păstrate de bătrânii satului pe cale orală, dându-le o aura modernă, păstrând însă filonul autentic tradițional și contribuind la paginile moderne ale istoriei folcorului românesc.

Darul nativ al cântatului, dus la grad de excelență prin muncă și tenacitate, Lavinia îl transmite publicului larg nu doar prin cântecele sale, ci și prin lecțiile de canto pe care le preda tinerelor talente în cadrul “Fabricii de Folclor” un ambițios proiect cultural.

Formarea academică, fac din Lavinia și un excepțional interpret de muzică clasică și pop clasică, lejeritatea interpretativă și timbrul vocal unic modulandu-se perfect pe notele clasice, dându-le pasiune și forță.

În anul 2009, Lavinia lansează albumul de debut “Bine-mi șade că-s codreanca”, care a fost un succes de public, toate piesele fiind fredonate de la cei mai mici ascultători până la cei mai în vârstă.

În anul 2015, Lavinia Goste lansează single-ul “Inimioară cu dor mult”, o piesă plină de emoție care vorbește despre multitudinea de fațete ale iubirii. Piesă, cu puternice accente tradiționale, a avut un succes fulminant într-o perioadă în care folclorul s-a transformat într-o muzică comercială. Videoclipul, semnat de regizorul Alexandru Borundel, este un adevărat film care ne poartă în Ardealul istoric, reliefând întocmai versurile pline de sensibilitate ale piesei.

Întâlnirea cu dirijorul și violonistul Marius Zorilă, din vara anului 2006, i-a schimbat viața Laviniei Goste. Cei doi au devenit atât parteneri de viață cât și de scenă.

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.