Caută

Booking:

Carmen Stoian (0737.677.677)

MAXIMILIAN

SOCIAL

MEDIA

STATS

527 K +
11.20 K
MAXIMILIAN

BIOGRAFIE

Maximilian, pe numele său real Claudiu Iulian Hușaru, își începe activitatea muzicală în 1996, dar apare în atenția publicului începând cu 1998, când înființează trupa Mahsat (împreună cu Houdini și Blat Jargon). În aceeași perioadă îl cunoaște pe Grasu XXL și lucrează împreună cu acesta la primele piese ale trupei, într-un studio din București.

Mahsat se lansează cu “Micii spărgători de rime”” (colaborare cu Grasu XXL, inclusă pe compilația “Marpha Hip Hop III”) și “Jucător cu două fețe” (împreună cu Grasu XXL și 10Grei, inclusă pe compilația “De la Est la Vest”). Cu ajutorul lui Tataee, cei trei membri Mahsat lansează în 2000 albumul de debut, “Laboratoru’”.

După doi ani petrecuți în Italia, Maximilian se mută în București și se alătură echipei Okapi Sound. În 2006 începe lucrul la primul său album solo, “Volumu’ La Maxim…ilian!!!”, care este lansat pe 22 octombrie 2008 pe site-ul oficial al artistului. Albumul conține colaborări cu Grasu XXL, Nicalai, Freaka Da Disk, Villy, Guess Who, Spike, Cedry2k, Mario, Paco 10 Grei, Tranda, WattDaFuck, JJ și Angeles. Piesele promovate au fost “Volumu’ La Maxim…ilian!!!” și “Pizdă la volan”, care au beneficiat și de videoclipuri, dar și “Da, frate!”, “Supereroul tău”, “Pe lângă telefon” și “Dragoste nebună”.

La sfârșitul anului 2010, Maximilian lansează piesa “Aseară (Haș-Haș)” pe site-ul său oficial. În aceeași perioadă colaborează cu DOC pentru “Maxim, Am Spus!!!” și “Permite-mi să mă prezint”, dar și cu Junky pentru “Tu nu vezi”.

În 2011 se lansează “Sophie” (feat. MefX), una dintre cele mai de succes piese ale anului. Videoclipul a fost realizat de Matei Pleșa și a avut premiera pe Music Channel pe 6 iulie. Tot în 2011 este promovată și “Serenada rap”, o colaborare cu Junky și MefX.
În vara lui 2012, Maximilian scoate single-ul ”Like a Boss”, o nouă colaborare cu MefX. Pe sfârșitul anului 2013, artistul lansează cel de-al doilea album solo din cariera sa: ”Maxim, am spus!!!”, de pe care este extrasă piesa cu același nume, alături de ”Aseară (Haș-Haș)”, ”Sophie” și ”Like a Boss”. Cel de-al treilea album discografic semnat Maximilian este lansat în primăvara anului 2016. „A 5a Roată la Căruță” conține 14 piese la care artistul a colaborat cu Spike, Angeles, Valentin Câmpeanu, MefX, Nane, Ș.A.T.R.A. Benz, Zhao și Grasu XXL, precum și trei conversații telefonice cu familia sa, ce capată rol de Intro, Interludiu și Outro. Din 2016 până în prezent, Maximilian a lansat single după single, colaborând cu o sumedenie de artiști de gen, după cum și-a obișnuit fanii.

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.