Booking:

Marius China (0723.315.180)

Orchestra Națională Valahia

SOCIAL
MEDIA
STATS

BIOGRAFIE

Orchestra Națională Valahia, cea mai tânăra orchestră din România a fost înființată în anul 2011, cu ocazia renumitului spectacol “Cu drag, de Dragobete”, TVR.

În formula extinsă Orchestra, numără peste 25 de instrumentiști – studenți, masteranzi sau absolvenți ai Universității de Muzică București, al căror talent a fost deja confirmat de palmaresul bogat, construit într-un timp record.

Cunoașterea profundata a folclorului autentic, precum și polivalența instrumentală fac ca Orchestra Națională Valahia să poată interpreta cu ușurință genuri reprezentative diverselor regiuni ale României, având însă și capacitatea să abordeze și piese de cafe-concert, romanțe sau muzică de divertisment.

Repertoriul vast al orchestrei cuprinde cântece și dansuri populare din toate zonele etnofolclorice, instrumente specifice precum căuc, fluier geamăn, cimpoi, caval, ocarină, trâmbiță, nai sau taragot – confirmate că fiind elemente de interes autentic pentru publicul spectator.

Prin importanța activitate artistică pe care o desfăşoară, Orchestra Națională Valahia îşi aduce aportul la conservarea tezaurului muzicii populare românești, precum și valorificarea acesteia contribuind la perpetuarea acesteia și la popularizarea ei în rândul noi generații.

Orchestra Națională Valahia a reușit să demonstreze în scurt timp devotamentul deplin față de artă și tradițiile naționale. Și toate acestea nu s-ar fi întâmplat fără măiestria dirijorului Marius Zorilă.

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.