Caută

Booking:

Marius Chină (0723.315.180)

Proiect K1

SOCIAL

MEDIA

STATS

PROIECT-K1-

BIOGRAFIE

Călătoria lor a început cu o poveste: aceea de a promova folclorul românesc îmbrăcat în straie moderne și de a deschide drumul valorilor cultural naționale într-o perioadă în care acestea erau estompate și aproape uitate. Rolul celor de la K1 în istoria muzicală românească este bine definit. Sunt cei care au reușit să schimbe procentele de difuzare de la 80% muzică străină, la 80% muzică românească. În 1996 creează curentul etno, spărgând tiparele și câștigând pariul unei generații care începe să asculte, să simtă și mai ales să transforme această muzică într-un fenomen. Dorința de a transmite miturile și legendele românești prin intermediul muzicii se realizează prin înființarea curentului etno-legend și se concretizează prin lansarea în 1997 a albumului “Phoenix Dance Explosion” lansând unul dintre cele mai mari hituri românești: “Fată Verde” , cu care câștiga locul I la Festivalul Mamaia (1998). Între anii 2001-2004, K1 aduce împreună 2 generații prin colaborarile inițiate în cadrul seriei de compilații de colinde “Cadoul visat”.

Proiect K1 sunt primii producători cărora li se acordă “Premiul pentru vânzarea a peste 1 milion de unități“ de către casa de discuri Cat Music. În 2006 sunt distinși cu Premiul „Steaua de Mare”. Încununarea carierei nu numai de producători ci și de artiști,     vine odată cu realizarea proiectului lor de suflet, albumul “Pentru România”. Melodia care dă titlul albumului devine imnul oficial al naționalei de fotbal. Nu a fost decât o urmare firească colaborarea cu marea soprană Felicia Filip care se concretizează într-un turneu       european, sub titulatura Euro Callatis și care s-a dovedit un real succes, parcurgând în 30 de zile 7 țări și susținând în total 12 concerte în fața a zeci de mii de spectatori, culminând cu obținerea Premiului pentru promovarea muzicii românești-Festivalul  Calatis și a Premiului Diasporei pentru proiectul “Balade din Carpați“-Gala premiilor TVRi.  În 2013 Proiect K1 compune alături de Tuan și  Madeline, melodia “ Mândru Să Fii Român “ și lansează Campania Națională – cu același nume – pentru promovarea și decoperirea valorilor autentice românești.

In 2017 Proiect K1 incepe turneul ”Toti K1 pentru Romania” unde alaturi de Nicolae si Tudor Furdui Iancu, Paula Seling, Iuliana Tudor, Vlad si Mihaela Radescu, Sorin Francu, Daniel Lazar, Grupul Crai Nou si bandul K1, care se deruleaza in 12 orase cu un succes enorm la public, turneu care se continua in 2018 pe scena Cerbuui de Aur la Brasov, iar pe 1 decembrie 2018 in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Solicitați informații despre onorariu
și disponibilitatea artistului/trupei
pentru data evenimentului dv.